woensdag 11 mei 2016

Feedback van gebruikers!

De ontwikkeling van de Koerswijzer - app is aardig op stoom en de grote vraag is 'liggen we op koers?' Tijd dus voor feedback van gebruikers en experts. Op maandag 9 mei was de inloopsessie in de Van Nellefabriek. En er was zelfs een nieuwe deelnemer die door de grote belangstelling de eerdere sessies had moeten missen.

In een korte presentatie zijn het proces en de gemaakte keuzes kort toegelicht. Hierna was het tijd om de eerste versie van de app te demonstreren. De feedback was positief en in de discussie hebben we de sterke punten een aantal mooie verbeteringen en aanvullingen voor de app kunnen identificeren. Een kort overzicht van de belangrijkste bevindingen:

  • De vectoren die inzicht geven in de route op basis van huidige locatie en snelheid worden als zeer nuttig ervaren. Switchen tussen de posities over 1,3 of 6 minuten helpt bij het veilig navigeren. Deze functie komt als directe optie op het scherm.
  • De lengte van de schepen is nu niet zichtbaar op de kaart. De kleurcoderingen om het type schip aan te geven helpen niet. De lengte wordt zichtbaar gemaakt in de iconen en de kleurcodering voor type wordt verwijderd.
  • De koerswijzer (op welke schepen moet ik met mijn huidige koers goed letten) wordt met kleurcoderingen uitgebreid. Zo heeft de recreant op de kaart snel inzicht in welke schepen hij in de gaten moet houden.
  • De kaart wordt standaard getoond met de betonning; en verschillende lagen kunnen eenvoudig worden aan en uitgeschakeld. Bij uitschakelen van de betonning wordt de recreant hiervoor expliciet gewaarschuwd.
  • De eenheid van wind wordt aangepast naar beaufort. 
  • De stromingsinformatie wordt als zeer nuttig en zinvol beschouwd en wordt in de volgende versie toegevoegd.
  • Er zijn een aantal potentiële verbeterpunten geïdentificeerd voor de Varen Doe je Samen routes. Deze worden in overleg met Rijkswaterstaat en Varen Doe Je Samen opgepakt.

Al met al vonden we het een zinvolle bijeenkomst, en zien we uit naar de pilot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten